Näst sista dagen

Nu är det sista dagarna här i värmen. Imorgon är det nyårsafton vilket inte blir något speciellt eftersom vi skall packa och städa då. Och sedan skall vi starta kl 4-5 på natten.

Idag var vi sista dagen till stranden. Och eftersom det är söndag så var stranden full då hela lokalbefolkningen spenderar sin dag på stranden med familj, släkt och vänner!
Vår strand har på det sättet varit jätte bra eftersom det inte är en turiat stad så har man nästan haft hela stranden för sig själv! Inte haft någon som man ligger tätt intill. Utan man fått vara helt i fred! Och ett stort plus är också att det inte finns försäljare på den stranden!

Var ute och åt idag och för 4 maträtter + dricka blev det 300 bath vilket är mindre en 10€.
Sjukt hur en stor mat portion kan kosta 1€ .. I finland skulle det vara typ 15€ för samma sak! SJUKT!

Klänningen blev riktit bra förresten! Har ennu inget foto på den men skall sätta senare !

Igår var vi på marknad och jag köpte en partyväska, nessessär, telefonskal och present till Hedvig.
Telefonskalet är jag själv väldigt nöjd över! Har velat ha ett av den hör typen i hur många år som hellst! Sen jag fick min iphone 3G på 7-8? Men då fanns det inte ennu sådana nästan bara en bloggare hade mins jag. Men nu till den här 4an finns det hur mkt som hellst! Vilket jag tycker är kul!

Men nu skall jag fara och läsa klart: Flyga drake. En bok jag rekommenderar !
Avslutar med en bild på gårdagens inköp.


29.12

Väntar här i mammas å pappas bostad på att mamma skall bli klar så vi skulle slippa iväg till Jomtien. Skall fata till skräddaren och se hur min färdiga klännig ser ut!! E faktist lite nervös..
Hoppas på att vara nöjd efter besöket! Och att jag får med mig hem en fin klänning!

Nu har vi inte måna dagar kvar här.
Och pogrammet ser ut så här:
Idag: jomtien och söka klänningen, stranden och på kvällen till Pattaya på marknad
Söndag: stranden, massage och manikyr&pedikyr
Måndag: stranden, nyårs middag, och kolla på raketerna vid 00.00 slaget!
de är så mycket finare här än hemma i Finland!
Sedan då de nya året har rullat igång så startar vi mot Bangkok och flygfältet. Och tillbaka till kalla Finland.
Det blir ett slut på denna långa semester också! Känns att man skulle varit borta en evighet!

Igår fyllde min fina vänn, Hedvig, 18 år. Synd att jag inte slapp med och fira henne. Men vi får ta och fira igen sen då jag kommer hem!

Men nu så är mamma klar så skall ta och fara nu !
Hejdå!


Tillbaka i bloggvärlden!

Hejjsan allihopa! Jag bestämde mig idag för att börja blogga igen. Är just nu på slutrakan av min 3 veckors semester i Thailand. Och ligger för tillfället innomhus då jag lyckades bränna hela bakredelen av kroppen igår.( somna inte i solen utan solsmörja då solen är som starkast) Kan berätta lite om mig själv nu också om nu någon som inte känner mig skulle råka läsa. Jag heter då Fanny och är 18 år snart 19. Har två systrar. Har även en katt. Min pojkvänn heter Dennis och är 10 dagar äldre en mig. Jag gillar att gå på gym och umgås med mina kompisar, pojkvännen och systrarna och så gillar jag såklsrt att äta. Saker jag hatar är LÖK, lönger och svek. Det var nu lite om mig det. I Thailand är det 33 grader i skuggan. Befinner mig i staden sattahip som är utanför Pattaya. Bor i ett condotel i lägenheter som är våra familje bekantas. Staden är ingen turiststad utan här är mest lokalbefolkning. In till Pattaya tar det ca. 45 minuter Och det är en riktig turist ort. Fullt av ensamseglare som vi kallar dem med mina systrar.. Ush! Men nu så hinner jag inte riktit skriva skall fara i duchen ochbsedan och äta! Skriver kanske först mera dåmjag kommit hem får se lite hur jag hinner! Hejssansvejjsan!

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.